Χριστίνα Νεοφύτου – Μαία – Ιδρύτρια του Step by Step

Μαία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάφο. Ολοκλήρωσε το κύκλο σπουδών της στο τμήμα Μαιευτικής Αθηνών. Σημαντικό μέρος των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων ήταν η πρακτική άσκηση, στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, όπου είχε τη τιμή να εργαστεί δίπλα σε έμπειρες μαίες αποκτώντας παράλληλα σημαντικές γνώσεις και δεξιοτεχνίες στους νοσοκομειακούς τοκετούς.

Τα πρώτα στάδια της επαγγελματικής της καριέρας ως μαία ξεκινούν με την επιστροφή της στη Κύπρο και συνεχίζουν μέχρι σήμερα στο ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Πάφου. Έχοντας καθημερινά στενή επαφή με εγκυμονούσες και τις οικογένειες τους και βλέποντας από κοντά την όλη διαδικασία της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην σημαντικότητα της σωστής ενημέρωσης, της απαραίτητης στήριξης και φροντίδας.

Στα πλαίσια της σταδιοδρομίας της συνεχίζει τον εμπλουτισμό των γνώσεων της με τη παρακολούθηση διαλέξεων και ημερίδων τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό την επιστημονικά ολοκληρωμένη ίδρυση του 1ου Κέντρου Μαιευτικής Φροντίδας στην Κύπρο. Έχοντας άμεση επαφή με όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης αντιλαμβάνεται ότι πέραν από την βασική ιατρική και μαιευτική περίθαλψη και στήριξη, η περίοδος αυτή απαιτεί σωστή ενημέρωση, όπως και καλή σωματική και ψυχική υγεία Έτσι , για την κάλυψη και σωστή διεκπεραίωση αυτών των αναγκών, ιδρύει το Step By Step με βασικό του σκοπό την άρτια προγεννητική εκπαίδευση, την σωστή προετοιμασία γονεϊκότητας, την κάλυψη θεμάτων υγείας όπως και την σωματική και ψυχολογική στήριξη.

Web Design & Web Development by Air Balloon Digital Studio