Αγαθαγγέλου Στέφανη – Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Απέκτησε τον πρώτο της τίτλο στη διατροφή το 2010 από το πανεπιστήμιο του Leeds (BSc) στο Public Health Nutrition και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στη Διαιτολόγια (BSc Dietetics) στο πανεπιστήμιο του Hertforshire. Στο πρόγραμμα σπουδών της πραγματοποίησε κλινική πρακτική άσκηση σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία συμπληρώνοντας περίπου 1500 ώρες πρακτικής εργασίας, αποκτώντας έτσι τον τίτλο της Κλινικής Διαιτολόγου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (HCPC). H πτυχιακή της εργασία είχε θέμα «Determine the knowledge and attitudes of women regarding breastfeeding practices compared to formula» η οποία και κέρδισε το 1ο βραβείο καλύτερου πόστερ κατά τη διάρκεια του 8ου συνεδρίου του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου με Παγκόσμια Συμμετοχή το 2014.

Από το 2014 εργάζεται ως Κλινική Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, στο δικό της γραφείο στην Πάφο. Συνεργάζεται με διάφορα γυμναστήρια και κλινικές, ενώ δίνει διαλέξεις σε σχολεία και άλλους Συνδέσμους. Ασχολείται καθημερινά με περιστατικά απώλειας/αύξησης βάρους, διαβήτη τύπου 1&2 και κύησης, καρδιαγγειακά νοσήματα, γαστρεντερολογικά και ορμονικά προβλήματα όπως του θυρεοειδή κοκ.

Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (ΣυΔιΚυ) και είναι εγγεγραμμένη ως Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Web Design & Web Development by Air Balloon Digital Studio