Μαριάμ Μχιταρίαν – Χοροθεραπεύτρια

ΧοροθεραπείαΝοσηλευτική ΛειτουργόςΧοροθεραπεύτρια

Νοσηλευτική Λειτουργός / Χοροθεραπεύτρια.

Γεννήθηκε στη Πάφο.
Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Χοροθεραπείας Κύπρου.
Σπούδασε Νοσηλευτική στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2007. Αμέσως μετά εργοδοτήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου και εργάστηκε για δύο χρόνια στην Καρδιολογική κλινική. Στη διάρκεια της εργασίας της συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα της κλινικής και ως ομιλήτρια σε παγκύπρια συνέδρια νοσηλευτικής.

Έχοντας στον επίκεντρο των ενδιαφερόντων της, την ψυχοκοινωνική διάσταση του ασθενή, αποφασίζει να παρακολουθήσει το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία (MSc in Dance Movement Psychotherapy) στο Πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2011 και ακολούθως εργάστηκε για ένα χρόνο στην Ογκολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και στο Κέντρο Ημερήσιας Ψυχικής Υγείας της Επαρχίας Πάφου όπου πρόσφερε, εθελοντικά, συνεδρίες χοροθεραπείας στους ασθενείς και για πέντε χρόνια στο Υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών εργάστηκε και απέκτησε εμπειρία σε ασθενείς με καρδιακές παθήσεις, ψυχικές παθήσεις, ρευματοπάθειες, καρκίνο και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η μεταπτυχιακή της διατριβή αφορούσε την ποιότητα ζωής και της ψυχολογική κατάσταση ασθενών με στεφανιαία καρδιοπάθεια.

Μέρος των αποτελεσμάτων της διατριβής της και άλλης ερευνητικής μελέτης που έκανε στη Κύπρο και στη Σκωτία, δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο “The Oxford handbook of Dance and Wellbeing” εκδόσεις Oxford, 2017.
Από τις 27 Μαρτίου 2017 εργάζεται στο σχολείο Θεοσκέπαστη της Πάφου, στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Web Design & Web Development by Air Balloon Digital Studio