Δρ. Ήβη Ορφανίδου – Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Οι σπουδές της πραγματοποιηθήκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιλαμβάνουν πτυχίο Ψυχολογίας (BSc) και Διδακτορικό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (DCounsPsy).

Κατά την διάρκεια της φοίτησης της στο Διδακτορικό πρόγραμμα στην Συμβουλευτική Ψυχολογία με υπαρξιακή και φαινομενολογική κατεύθυνση (σε συνεργασία με το School of Psychotherapy & Counselling Psychology του Λονδίνου), απέκτησε τόσο την ακαδημαϊκή αλλά και την επαγγελματική της κατάρτιση κάτω από την εκπαίδευση και εποπτεία έμπειρων Ειδικών Ψυχολόγων αλλά και Ψυχοθεραπευτών.

Κατά την διάρκεια της άσκησης της στο Λονδίνο, εργάστηκε σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. H εμπειρία της περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία ενηλίκων & εφήβων, ομαδική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία ζευγαριών και ψυχοθεραπεία – παιγνιοθεραπεία παίδων (play therapy) με παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει διαταραχές της διάθεσης, προσωπικότητας και συμπεριφοράς. Δυσκολίες και διαχείριση του άγχους/ φοβίες, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού. Εθισμό και εξάρτηση, ψυχοσεξουαλικές και ψυχοσωματικές δυσκολίες, ψυχολογική υποστήριξη χρόνιων σωματικών ασθενειών και παθήσεων, διατροφικές διαταραχές, αυτογνωσία, αναζήτηση νοήματος, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ενσυνειδητότητας, ζητήματα μοναξιάς, ζητήματα απώλειας και πένθους, ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της φροντίδας του εαυτού.

Η θεραπευτική της προσέγγιση είναι κατά βάση υπαρξιακή-φαινομενολογική, δίνοντας έμφαση στην θεραπευτική σχέση, ωστόσο διατηρεί μια συνθετική στάση, περιλαμβάνοντας άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις και τεχνικές (ανθρωποκεντρικής, ψυχοδυναμικής και γνωσιακής κατεύθυνσης) στον τρόπο που εξασκεί.

Είναι Εγγεγραμμένη Ειδική Ψυχολόγος με το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου (ΣΕΨ), τακτικό μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου (Σ.Ψ.Κ) , Chartered Psychologist (CPsychol) στη Βρετανικής Ψυχολογική Εταιρεία (British Psychological Society), διεθνές μέλος της Εταιρείας Υπαρξιακής Ανάλυσης (Society for Existential Analysis) και Eγγεγραμμένη Ψυχολόγος (Practitioner Psychologist) στο Βρετανικό Συμβούλιο Επαγγελματιών Υγείας (Health and Care Professions Council).

Κατέχει άδεια εξασκήσεως, τόσο στην Κύπρο αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τον Ιούλιο του 2018, παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στο ιδιωτικό της γραφείο στην πόλη της Πάφου.

Web Design & Web Development by Air Balloon Digital Studio